Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nda Gastronomi Şenliği düzenlendi. Şenlikte, Aşçılık Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli yörelere ait yemek ve tatlı çeşitleri sergilendi.

 

Etkinliğe İlçe Protokolü, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen bazı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, düzenlenen şenliğin geleneksel hale getirilmesi için çalışılacağı belirtildi. Şenlik, yörenin yemek kültürünün geliştirilmesi ve tanıtılması açısından da önem arz ediyor.

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilk kez düzenlenen şenliğin ilçe-üniversite bağlarını güçlendirdiğini ve sosyo-kültürel gelişime katkı sağladığını vurguladı.