Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bisiklet pisti inşaatının bitmek üzere olduğunu söyledi.

500 metre uzunluğunda ve çeşitli eğimlere sahip pistteki çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Şahin, ortaya çıkan çalışmanın sadece Üniversite için değil şehir için de anlamlı olduğunu ifade etti. Bisiklet kültürünü geliştirmeyi, kampüs içi ulaşımın büyük çoğunlukla bisikletlerle yapılmasını ve bunu -uygun altyapı çalışmalarıyla birlikte- şehre de yaymak istediklerini ifade eden ASÜ Rektörü, “Bisiklet pistimiz Türkiye genelinde ve üniversiteler arasında yol gösterici bir çalışma. Türkiye’de örneğine az rastlanır bir çalışmayı tamamlamak üzereyiz. Bu pist hem bisiklet sporunun profesyonel bir şekilde icra edilmesine, hem çeşitli yarışmaların yapılmasına, hem de bisiklete olan ilginin artmasına vesile olacaktır kanaatindeyiz” dedi.

Yüklenici firma yetkililerinden son durum hakkında bilgiler alan Şahin, parkurda bisikletle bir deneme sürüşü de yaptı.