Şehirlerde Akıllı Su Yönetimi Konferansı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Şehirlerde Akıllı Su Yönetimi” konulu konferansta, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Özdemir konuşma yaptı.

Dünya Su Günü münasebetiyle öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ve belediye çalışmalarına rağmen akademik çalışmalardan kopmadığını kaydeden Doç. Dr. Özgür Özdemir, Türkiye’de 2014 yılından itibaren yeni Büyükşehirlerin belirlendiğini ve buralarda son derece önemli şebeke çalışmaları yapıldığını kaydetti. Büyükşehirlerin hizmet alanının tüm il sınırı olduğuna vurgu yapan Özdemir, daha önce merkez ilçe kapsamında çalışmalar yapan belediyelerin, il sınırlarının tamamına dair şebeke çalışmalarını Malatya örneği üzerinden izah etti. Özdemir, çalışmaları hem teknik, hem de yönetim açısından yorumladı ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Ayhan Özçifçi, akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.

2094