Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin çok daha büyük ve güçlü bir ülke olmasının, gönül coğrafyasında yaşanan sorunları ve zulümleri aşması bakımından da önemli olduğunu söyledi.

Güzelyurt Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Gastronomi Şenliğinin dördüncüsü, İlçe Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mehter Gösterisinin ardından kürsüye gelen Rektör Şahin, Türkiye’nin çok farklı bir coğrafyada olduğunu ifade ederek, “Bizler 36 farklı ülkede şehitliği olan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Dolayısıyla dünyanın herhangi bir yerindeki sorunlar bizi bir şekilde ilgilendiriyor ve etkiliyor. Balkanlardaki Bosna zulmü nasıl bizi ilgilendirdiyse, Azerbaycan-Karabağ sorunu nasıl canımızı yaktıysa, Suriye ve Irak’ta olanlar nasıl bizleri üzüyorsa, Filistin’de yaşanan vahşet de hepimizin canını yakıyor, kalbini incitiyor. Sözlüklerde karşılığını bulamadığımız bir zulümle karşı karşıyayız. Tüm bu sorunları aşmak için gönül coğrafyamızı kuşatacak şekilde daha güçlü olmamız gerekiyor. Filistin’deki şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yarılılara da acil şifalar diliyoruz” dedi. Şahin, konuşmasının son bölümünde geleneksel etkinliklerin önemine dikkat çekti ve Gastronomi Şenliğinin sürekliliğinin de, kültürel gelişim açısından değerli olduğunu vurguladı. Ramazan Ayını da tebrik eden Şahin, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Ünlü, 2008 yılında kurulan okulun, bugün yedi normal öğretim, üç ikinci öğretim programı ve 700 öğrenciyle eğitim-öğretime devam ettiğini belirtti. İlçeye katkı sunacağına inandıkları farklı projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Ünlü, bu çalışmalara dair örnekler sundu. Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve Kaymakam Mehmet Göze de konuşmalarında, okulun ilçeye sağladığı katılara dikkat çektiler ve imkânlar ölçüsünde okulu desteklemeyi sürdüreceklerini vurguladılar. Tüm konuşmacılar ayrıca Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, Ramazan Ayını tebrik ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli yörelere ait, geleneksel usullere bağlı kalınarak öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler konuklara ikram edildi. Etkinlik, Aşçılık Yemini ile sona erdi.